Krav Maga

KRAV MAGA betekent ‘Contact gevecht / Close Combat’, het werd ontwikkeld door Imi Sde-Or Lichtenfeld en kan worden gezien als het verdedigingssysteem  dat gebruikt wordt door de veiligheidsdiensten en de speciale eenheden van het Israëlische leger, het bleef om die reden volledig geheim tot 1964.

Later werd het overgenomen door vele politiediensten en speciale legereenheden van over gans de wereld , bijvoorbeeld FBI – SWAT – NAVY SEALS – GIGN, (de Franse anti-terreureenheid) enzoverder. Nog later werd het aangepast aan de burgerij en toegankelijk gemaakt voor het grote publiek.

KRAV MAGA is niet mooi om te zien…. Het heeft geen elegante bewegingen en sluit waarschijnlijk niet aan bij het idee dat de meeste mensen hebben van een “vechtkunst” zoals er zijn Kung Fu, Aikido, Karate of  zoveel andere oosterse gevechtssporten. Krav Maga is in vergelijking tot veel andere systemen vooral een overlevingssysteem, waarbij het enkel en alleen gaat om de persoonlijke veiligheid. Het is een moderne zelfverdedigingsmethode, dewelke ontworpen is om gebruikt te worden tegen ongewapende en gewapende agressors/aanvallers. Binnen het Krav Maga bestaan er ook geen Kata’s, geen regels of vastgestelde combinaties voor specifieke aanvallen. Het systeem is vooral gericht op het aanleren van zelfverdedigingstechnieken die gebaseerd zijn op de natuurlijke grofmotorische reacties van het menselijk lichaam.

KRAV MAGA combineert mentale, technische, tactische en lichamelijke training om zodoende de kans te vergroten de controle over een situatie te verkrijgen in de meest gevaarlijke situaties. Het is een uniek systeem dat internationaal erkend wordt als een effectieve en zeer praktische zelfverdedigingsmethode. Het is zelfverdediging die inspeelt op de huidige agressie in de wereld,… die zowel actueel als (uiterst) efficiënt is!

KRAV MAGA is ook een gevecht-aanval-agressie proberen te ontwijken, Krav Maga is weten dat maar één ding belangrijk is : ‘veilig thuis komen’.

KRAV MAGA is geen vechtsport en kent dus ook geen spelregels! Op straat (bij een incident) gelden er immers ook geen regels!

KRAV MAGA is geen sport, it’s a way of life!